Pentru al patrulea an consecutiv, World Wide Fund for Nature - Fondul Mondial pentru Natură - lansează Earth Hour, cea mai amplă acţiune la nivel internaţional în favoarea mediului.
Sâmbătă seară, la ora 20.30, timp de 60 de minute, peste 5.000 de oraşe din întreaga lumea vor stinge lumina. Pentru al patrulea an consecutiv, milioane de oameni de pe toate continentele vor stinge lumina pentru o oră, pentru a arăta lumii ce se poate face pentru a rezolva problema încălzirii globale. Acum doi ani, 50 de milioane de oameni au ales să se alăture acestei campanii. Construcţii emblematice precum Golden Gate Bridge din San Francisco, Colosseumul din Roma sau panoul Coca-Cola din Times Square au rămas în întuneric. După rezultatele dezamăgitoare ale summitului de la Copenhaga şi pericolul tot mai mare privind starea de sănătate a planetei, asociaţia WWF încearcă acum să ajungă la conştiinţa cetăţenilor. Principalul obiectiv este de a mediatiza la maximum apelul privind o mai mare grijă acordată mediului, mărind astfel presiunea venită din partea opiniei publice. În 2009, aproape un miliard de oameni din 4.100 de oraşe de pe mapamond au stins lumina pentru a trimite liderilor lumii un mesaj puternic despre nevoia de acţiune împotriva schimbărilor climatice. Campania „Earth Hour 2009“ a devenit cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile. Veştile se răspândesc, cum era de aşteptat, pe internet. Pe site-urile de socializare, se multiplică adeziunile. „Queen Mary va naviga pe întuneric“, „Horizon Building Tower din Dubai se va stinge complet“. „În Coreea, Starbucks va stinge lumina în 300 de filiale“. Acestea sunt doar câteva dintre miile de comentarii postate pe Twitter.
Iniţiativă la nivel internaţional
Între timp, cu câteva zile înainte de marele „black out“, 110 ţări au asigurat că vor participa la iniţiativă. „Aceasta demonstrea