În clasa a III-a, Radu a concurat la Olimpiada de Informatică cu elevi de clasa a V-a şi a obţinut locul IV pe ţară. Acum, în clasa a IV-a, copilul învaţă engleza alături de elevi de clasa a VII-a.
Îl putem numi copilul - minune al Brăilei. La doar zece ani, Radu Andrei rezolvă probleme complexe de informatică, probleme cu mult peste vârsta lui, vorbeşte fluent o limbă străină şi participă la olimpiade alături de copii cu doi sau trei ani mai mari decât el.
Este un copil cu o memorie ieşită din comun şi uimeşte de fiecare dată prin curiozitatea sa.
Dăm timpul înapoi şi aflăm că la numai doi ani, Radu ştia pe dinafară câteva numere de telefon, la patru ani citea poveşti şi scria cu litere mari de tipar, iar de la 8 ani face programare pe calculator.
Mai mult decât atât, în clasa I, el citea "Legendele Olimpului", iar prin clasa a III-a s-a apucat de citit Jules Verne.
"Prima carte pe care am citit-o a fost cu poveşti de Andersen, apoi am citit cărţi scrise de J. K. Rowling, Jules Verne, Karl May, Radu Tudoran, Cezar Petrescu, Jack London şi alţii. Pe calculator am început să lucrez la şapte ani, la Palatul Copiilor, alături de doamna profesoară Silvia Ciurea, iar in acest an şcolar se ocupă de pregătirea mea şi domnul profesor Cristian Toncea", ne spune micul geniu.
Radu Andrei, elev în clasa a IV-a la Şcoala "C.S. Aldea", învăţătoare Cornelia Ciutacu, şi membru al cercului de informatică şi engleză de la Palatul Copiilor, are un coeficient de inteligenţă de 144, rezultat în urma unor testări aplicate de specialişi.
Zeci de premii
Numai după câteva luni de programare, pe când era în clasa a II-a, Radu a participat la Concursul Naţional de Programare "Marele Premiu", Bucureşti, clasele a II-a şi a III-a, unde a obţinut premiile II şi III. A doua zi a intrat din nou în competiţie, la "Info kids". A urmat Concursul Na