Alex a renunțat să lucreze în domeniul urbanismului și spune că, deși i-a plăcut foarte mult facultatea de urbanism și ceea ce a studiat, ar vrea să facă tatuaje pentru tot restul vieții sale.
„Am început să lucrez acum aproape opt ani, dar fiindcă am început să fac tattoo din pasiune, adică în paralel cu școala, cu facultatea și apoi în paralel cu biroul de arhitectură, nu aș putea să zic că fac tattoo de opt ani, ci mai degrabă aș putea spune că doar de trei ani fac tatuaje la modul serios, trăind tattoo-ul zilnic“, explică Alex.
Tânărul mărturisește că îi place să experimenteze cât mai multe medii și nu se rezumă doar la partea de tatuaje. „Nu fac doar tattoo. Am încercat să sculptez puțin și în lut, am făcut și încă fac desene în creion și în grafit pentru alte lucruri, nu doar ca schițe pentru tatuaje. În prezent studiez și pe partea de pictură. Îmi place să fac mai multe lucruri. De exemplu, as vrea sa învăț de la un prieten care face sculptură în metal și vreau să fac și așa ceva“, spune tânărul artist.
Ritualul tatuajului l-a fermecat
La vârsta de 16 ani, când avea o bază de cunoștințe mică despre ceea ce înseamnă tatuajul, Alex s-a hotărât să își facă un tatuaj mare.
„Pe atunci, nici nu aveam de gând să fac tatuaje, vroiam doar să intru și să iau contact cu lumea asta. Am căutat întâi niște oameni care fac tatuaje. Am cumpărat câteva cărți despre istoria tatuajelor și am citit puțin, iar, în momentul în care am găsit ceva care mi-a transmis mie ceva anume, i-am atribuit o simbolistică. Se întâmplau niște lucruri în acel moment din viața mea și am ales să mă exprim și să îmi aduc aminte de acele momente printr-un tatuaj“, mărturisește Alex.
Tânărul s-a tatuat pentru prima dată acasă la un amic, iar acel moment a fost cu adevărat fascinant pentru el. Şi-a tatuat un model geometric, inspirat din tattoo-ul polinezi