A inventat un aparat pentru diagnosticarea rapidă a bolilor, iar pentru descoperirea sa, a primit şapte medalii la saloanele de inventică.
În orice ţară normală din lume lectorul universitar Mircea Braşoveanu ar fi fost sprijinit de toate instituţiile statului pentru a-şi continua munca de cercetare în domeniul medical începută în urmă cu un sfert de secol.
Rezultatul cercetărilor sale este constituit de un aparat şi o metodă prin care diagnosticarea bolilor şi prescrierea tratamentelor se realizează în urma unei analize a talpei piciorului şi a unui fir de păr.
În România, însă, invenţia a trebuit să aştepte aproape 20 de ani până când să fie „recunoscută" de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci. După eliberarea brevetului, însă, în doar trei ani, aparatul a câştigat şapte medalii la concursurile de inventică din ţară sau străinătate.
„Aparatul a apărut în urma identificării de către mine a câtorva probleme care-i transformă pe bolnavi în cobaii medicilor şi medicamentelor. Dacă te duci la zece medici diferiţi cu acceleaşi simptome, sigur vei obţine mai multe diagnostice.
De aici, a doua problemă, vei primi mai multe tipuri de tratamente. Este evident că diagnosticele greşite vor fi urmate de tratamente greşite, care vor face mai mult rău decât bine. De aceea am creat un sistem de diagnostic şi terapie analitică plantară, mai exact reflexo-terapie făcută ştiinţific", ne-a spus Braşoveanu.
Zeci de mii de pacienţi
Concret, diagnosticarea se face prin analiza unui fir de păr al pacientului şi a tălpii piciorului, ulterior fiind identificat şi remediul necesar. Mircea Braşoveanu spune că talpa piciorului este o bancă de date importante despre fiecare dintre noi.
La fel şi firul de păr, de aici provenind informaţii genetico-energetice. „În general încerc să elimin medicamentele chimice din tratament, chiar dacă sunt comp