Carmen Tismănaru a fost înşelată la jocul piramidal „Delfinul”, iar vinovaţii scapă prin decizia procurorilor din capitală. Trei cărăşeni au fost ţepuiţi de structura piramidală în urmă cu ani buni, iar din 2006, de când au depus plângere împotriva cămătarilor, umblă prin instanţe.
Deşi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti a dispus neînceperea urmăririi penale în cazul cămătarilor din dosarul „Delfinul”, Tribunalul Caraş-Severin are o altă opinie. „Decizia noastră impune reluarea urmăririi penale, dar victimele din acest dosar nu trebuie să se bucure prea devreme. Este prematur să spunem de pe acum că lucrurile vor decurge în favoarea lor”, spune Rustin Ciasc, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Caraş-Severin.
Avocatul celor ţepuiţi a găsit şi el o serie de „minusuri” la dosarul întocmit de procurorii DIICOT. „În faza de urmărire penală nu a fost administrată nicio probă. Mai exact, nu s-a cerut expertiza financiar-fiscală, nu a fost solicitat punctul de vedere al Oficiului Naţional pentru Combaterea Evaziunii şi Spălării Banilor, nu s-au audiat martori”, spune avocatul Marius Nedelea.
„Este reaua credinţă a celor din structura centrală, dacă analizăm faptul că procurorii de la instanţa din Timiş au descoperit inclusiv că banii au fost transferaţi în străinătate. În acest mod, a fost păgubit inclusiv statul român”, subliniază avocatul. Carmen Tismănaru este unul dintre sutele de români care au vrut să se îmbogăţească rapid. Ea regretă şi acum că şi-a ipotecat propriul apartament. Coşmarul a început încă din 2006, atunci când executarea silită a fost suspendată de procurori. De atunci, umblă prin tribunale.
În pragul evacuării
Aşa s-a agravat şi starea ei de sănătate. „Am fost internată în spital luni de zile, pentru că nu am mai rezistat. Aceşti oameni care m-au cooptat în reţeaua lo