România se află pe locul al doilea într-un top al ţărilor de unde sunt lansate atacuri informatice pentru obţinerea de date, realizat de Symantec, care afirmă că 21,1 la sută dintre tentativele înregistrate în lume au originea pe computere din România, relatează Sunday Times în ediţia online. Conform companiei de securitate informatică Symantec, România - în cazul căreia majoritatea tentativelor par a fi încercări de fraude comerciale - este devansată de China, cu 28,2 la
România se află pe locul al doilea într-un top al ţărilor de unde sunt lansate atacuri informatice pentru obţinerea de date, realizat de Symantec, care afirmă că 21,1 la sută dintre tentativele înregistrate în lume au originea pe computere din România, relatează Sunday Times în ediţia online.
Conform companiei de securitate informatică Symantec, România - în cazul căreia majoritatea tentativelor par a fi încercări de fraude comerciale - este devansată de China, cu 28,2 la sută din atacurile asupra computerelor, şi este urmată de Statele Unite, Taiwan şi Marea Britanie.
"Capitala sponajului cibernetic mondial" s-a dovedit însă a fi oraşul Shaoxing, din estul Chinei, de unde sunt lansate 21,3 la sută dintre atacurile înregistrate la nivel mondial, multe dintre acestea vizând experţi în politică de apărare şi activişti pentru drepturile omului, ceea ce sugerează o posibilă implicare a statului.
Symantec, care acordă asistenţă în ancheta asupra atacurilor informatice asupra companiei Google, a urmărit 12 miliarde de mesaje electronice pentru realizarea topului.
"Spionajul informatic" recurge la mesaje electronice însoţite de documente aparent legitime, a căror deschidere duce însă la infectarea computerului. "Scopul final este obţinerea accesului la date sensibile sau la sistemele interne, prin vizarea unor persoane sau companii", precizează raportul Symantec.
SURSA: