Cezar Munteanu are două facultăţi, 37 de ani (din care 14 i-a petrecut în misiunile diplomatice ale României în străinătate) şi un plan foarte serios: să devină, peste şase ani, ministrul turismului. Aşadar, dacă meseria de bucătar vi se pare neserioasă sau menită acelora care nu le-a prea plăcut şcoala, exemplul lui Cezar Munteanu v-ar putea schimba părerea. Originar din Mangalia, lucrează încă de la 14 ani. „Pe vremea aia, ne trimiteau să facem 30 de zile de prac
Cezar Munteanu are două facultăţi, 37 de ani (din care 14 i-a petrecut în misiunile diplomatice ale României în străinătate) şi un plan foarte serios: să devină, peste şase ani, ministrul turismului.
Aşadar, dacă meseria de bucătar vi se pare neserioasă sau menită acelora care nu le-a prea plăcut şcoala, exemplul lui Cezar Munteanu v-ar putea schimba părerea. Originar din Mangalia, lucrează încă de la 14 ani. „Pe vremea aia, ne trimiteau să facem 30 de zile de practică obligatorie şi m-am gândit că, dacă tot n-am de ales, să-mi dau silinţa şi să iasă ceva bine din asta. În plus, mi-a făcut şi plăcere, pentru că, de când mă ştiu, visul meu a fost să mă fac bucătar“. Cum îşi poate da seama un copil că îi este scris să lucreze toată viaţa în bucătărie? „E o chestie pe care o ştii. De multe ori, atunci când mă apuc să inventez un preparat, simt că nu depinde neapărat de mine, e mai degrabă un har.“ Cu toate acestea, cei apropiaţi i-au fost potrivnici. „În familia tatălui meu, toţi erau petrolişti, iar în cea a mamei, cadre didactice, profesori universitari. Eu eram oaia neagră a familiei. Iar mama a fost singura care m-a susţinut.“
Din fericire pentru ea, succesele fiului nu s-au lăsat mult aşteptate. „Când am intrat în armată, m-au luat la regimentul de gardă, pe motiv că eram înalt şi zdravăn. Trebuia să stau, zilnic, câteva ore cu arma în mână şi îmi blestemam zilele. Am reuşit însă, c