Cea mai mare clădire din Europa a rămas în beznă. Toate luminile din Palatul Parlamentului au fost stinse sâmbătă seară, la 20.30, timp de o oră. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase a dat - cu ocazia "Orei Pământului" - semnalul întreruperii energiei electrice la fosta Casă a Poporului, de pe o scenă din Parcul Izvor, unde trupa Sistem a susţinut un concert, fără amplificare a sunetului.
Cea mai mare clădire din Europa a rămas în beznă. Toate luminile din Palatul Parlamentului au fost stinse sâmbătă seară, la 20.30, timp de o oră.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase a dat - cu ocazia "Orei Pământului" - semnalul întreruperii energiei electrice la fosta Casă a Poporului, de pe o scenă din Parcul Izvor, unde trupa Sistem a susţinut un concert, fără amplificare a sunetului.
Alături de preşedintele Camerei Deputaţilor s-a aflat pe scenă ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Robin Barnett, unul dintre promotorii campaniei "Ora Pământului", în România.
Evenimentul face parte din campania "Earth Hour", în cadrul căreia sunt stinse luminile clădirilor reprezentative ale unor oraşe din toată lumea.
Roberta Anastase spune că din 2007, în fiecare seară, Parlamentul stinge pentru o oră lumina. "În aceşti ani de zile, am reuşit să reducem consumul de energie cu aproape 25%. Noi am redus consumul anual cu o valoare egală cu cât consumă un cartier din Bucureşti anual", precizează democrat-liberala.
La "Ora Pământului" iau parte circa un miliard de oameni din peste 120 de ţări. Peste 37 de oraşe din România s-au alăturat acestei iniţiative. Mai mult de patru mii de oraşe şi 108 ţări au participat anul acesta la "Earth Hour".
Anul trecut, la "Earth Hour" au participat aproape un miliard de persoane din toată lumea, dintre care două milioane din România.
Organizaţia care coordonează campania la nivel mondial