Producătorii de vin din Valea Călugărească oferă produse diverse pentru toate buzunarele. Clienţii preferă să se aprovizioneze cu vin înainte cu cel puţin o săptămână înainte de Paşte, pentru a fi siguri că nu vor mai alerga după băuturi odată cu cumpărăturile pentru aceste sărbători.
Marii producători de vinuri au scos la vânzare anul acesta nu numai băuturi îmbuteliate ci şi la vrac, pentru a se conforma cerinţelor cumpărătorilor. „Avem vin alb la 5,5 lei, alb demisc, la şi Merlot la 6 lei, dar şi vin roşu, demisec, la 6 lei", explică Ion Nechifor, reprezentantul Budureasca. Pe lângă aceste produse îmbuteliate la butoaie mari, de la Budureasca mai pot fi cumpărate şi sticle de vin, vechi de 2 sau 3 ani, cu preţuri cuprinse între 14 şi 17 lei. „Avem Fume Blanc, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Fetească Neagră, Rislieng şi alte sortimente", mai spune comerciantul. În plus, pentru restaurante, există în depozitele acestei societăţi vinuri ale căror preţuri pornesc de la 60 de lei şi pot ajunge la câteva sute, cu adaosurile restaurantelor. Micii producătiori, preferaţii prahovenilor Pentru masa de Paşte, mulţi clienţi au ales să cumpere vin de la Valea Călugărească, o zonă renumită pentru producţia sa viticolă. „O să cumpăr băutura dinainte, aşa cum fac în fiecare an, ca să nu mai alerg în ultimele zile înainte de sărbători, când de obicei am de făcut cumpărături. Oricum dacă ar fi le cumpăr din magazin aş da mult mai mult pe ea, aşa că prefer să le iau de la ţărani", spune un client, Radu Morăreascu. Pe de altă parte, însă, micii producători au o ofertă limitată, oferind doar câteva soiuri de vin, ce-i drept, mult mai iefinte. „Am vin alb, la 5 lei, Ftească regală, din 2008, numai vin alb produc, dar am şi rachiu din tescovină, la 10 lei şi distilat de tip coniac, la preţul de 16 lei.", afirmă Mihail Mateescu, un producător particular, care fabrică aceste băut