Procurorul general Laura Codruţa Kovesi a precizat că monitorizarea convorbirilor senatorului Cătălin Voicu s-a făcut, la fel ca în toate celelalte dosare de la Parchet în care sunt folosite astfel de probe, în baza unei autorizaţii emise de judecător, scrie NewsIn.
"Este o metodă, este un mijloc probator prevăzut în Codul de Procedură Penală, la fel cum este şi folosirea investigatorului acoperit, la fel cum se aplică şi pentru livrări supravegheate. La fel cum sunt declaraţiile de martori, cum sunt declaraţiile celorlalte părţi implicate, celorlalte persoane implicate în procesul penal, este un mijloc de probă", a spus procurorul general Laura Codruţa Kovesi referindu-se la înregistrările din cazul senatorului Voicu. "Sunt foarte multe situaţii de acest gen. Avem situaţii în care se fac denunţuri pentru infracţiuni de corupţie, avem situaţii în care ştim că urmează să se livreze droguri într-un anumit loc şi atunci toate aceste situaţii sunt monitorizate pe baza autorizaţiilor dat de către judecător", a adăugat Kovesi la Realitatea TV .
Procurorul general a precizat că pentru orice fel de înregistrare a comunicaţiilor, fie că se desfăşoară prin telefon, prin Internet sau este o discuţie într-un spaţiu public, întotdeauna se solicită autorizaţie de interceptare a comunicaţiilor care se emite de către judecător. "Vă asigur că în toate cazurile în care se folosesc acest gen de probe sunt autorizaţii emise de judecători în condiţiile legii", a spus Kovesi.
Potrivit procurorului general, fiecare notă de redare a înregistrării este însoţită de fişierul audio şi se poate verifica "data, minutul, ora, secunda, când s-a făcut acea înregistrare, dacă s-a intervenit asupra fişierului sau nu, s-au făcut modificări, s-a adăugat sau s-a scos ceva din fişierul respectiv". "Sunt situaţii în care în faţa judecătorului persoanele care sunt trimise în judecată şi