Reşiţeanul este sociolog şi îi place să analizeze fiecare aspect al vieţii sale, din care crede că are învăţat câte ceva. Andrei povesteşte cu drag despre micile pasiuni ale copilărie. Cele mai frumoase amintiri ale acestei perioade sunt legate de Pegasul său roşu pentru care avea o pasiune deosebită.
PROFIL
Născut. 12 februarie 1977
Ocupaţie. Documentarist, Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională
Studii. Licenţiat în Sociologie - Universitatea Babeş-Bolyai Cluj Napoca
Familie. Necăsătorit
„Pe vremea aceea, cred că toate erau roşi. Aşa veneau din fabrică. Mai apoi, le personalizam noi, copii. Şi la acel moment visam, copil fiind, să fac cu bicicleta chiar un tur al Europei. Şi aşa dau într-o altă pasiune a copilăriei: geografia”, a povestit acesta.
Andrei făcea câte o pasiune pentru fiecare lucru care îi atrăgea atenţia. „Vroiam să ştiu care este cel mai înalt munte, cel mai întins continent, toate acele superlative ce stârnesc interesul copiilor. Excursiile cu şcoala, fetele de care mă îndrăgosteam”, a spus Andrei. În timp, tânărul a căutat să cunoască cât mai multe despre tot ce ţine de sociologie şi în clasa a XII-a, a început pregătirile pentru această meserie. „M-am lăsat convins, uşor, de prieteni dragi. În clasa a XII-a mă pregăteam încă pentru Filologie, cu minunatul profesor Daniel Lazăr. Atunci, prietenii pe care i-am întâlnit într-o vizită la Bucureşti, în vacanţa de primăvară, m-au deturnat către Sociologie. Şi bine au făcut”, a spus reşiţeanul.
O pauză de presă
Pentru că Andrei nu a avut noroc din prima la admiterea facultăţii din Bucureşti, acesta a revenit acasă în vacanţa de vară, unde a lucrat în presă. „Pentru că am picat la Sociologie, la Bucureşti, şi, ca să nu stau degeaba, am fost pentru un an student la Spiru Haret - Filosofie şi Jurnalistică. Vara a venit cu