Consumate regulat, merele tin departe cancerul colorectal, arata un studiu realizat in Polonia si citat de European Journal Of Cancer Prevention.
Cercetarea a fost realizata pe 592 de pacienti care sufereau deja de aceasta boala si 765 persoane sanatoase, analizandu-se dieta acestora. S-a observat ca persoanele sanatoase mancau mai multe mere decat cei care se imbolnavisera deja, dintre cei sanatosi prezentand cel mai mic risc de cancer colorectal voluntarii care mancau zilnic cate un mar.
In cazul acestora, riscul este, practic, injumatatit, relateaza Daily Mail. Niciun alt fruct si nici legumele nu micsoreaza atat de mult riscul acestei boli, a mai aratat studiul.
Cercetatorii cred ca tot secretul sta in cantitatea mare de flavonoide continuta de mere, mai ales in coaja. Cercetarea a aratat ca acesta are de cinci ori mai multi antioxidanti decat miezul fructului, motiv pentru care sub nicio forma nu ar trebui indepartata atunci cand conusumam fructul.
Consumate regulat, merele tin departe cancerul colorectal, arata un studiu realizat in Polonia si citat de European Journal Of Cancer Prevention.
Cercetarea a fost realizata pe 592 de pacienti care sufereau deja de aceasta boala si 765 persoane sanatoase, analizandu-se dieta acestora. S-a observat ca persoanele sanatoase mancau mai multe mere decat cei care se imbolnavisera deja, dintre cei sanatosi prezentand cel mai mic risc de cancer colorectal voluntarii care mancau zilnic cate un mar.
In cazul acestora, riscul este, practic, injumatatit, relateaza Daily Mail. Niciun alt fruct si nici legumele nu micsoreaza atat de mult riscul acestei boli, a mai aratat studiul.
Cercetatorii cred ca tot secretul sta in cantitatea mare de flavonoide continuta de mere, mai ales in coaja. Cercetarea a aratat ca acesta are de cinci ori mai multi