Una dintre cele mai periculoase boli ale ochilor este degenerarea maculară, care în unele cazuri poate duce chiar la orbire. Din fericire, aceasta poate fi prevenită prin alimentaţie, mai ales cea bogată în Vitamina C, E, betacaroten şi zinc.
Riscul apariţiei acestei boli apare, de obicei, după 55 de ani. Însă alimentele care previn boala pot fi consumate la orice vârstă. Pentru un surplus de Vitamina C poţi consuma portocale, mango sau căpşuni, pentru zinc carne de curcan sau de pui, în timp ce pentru un plus de Vitamina E se recomanda arahidele.
Cartofii ducli, caisele şi piersicile sunt surse excelente de betacaroten, după cum scrie site-ul RealAge, citat de ziare.com. De asemenea, n-ar trebui să uiţi de luteină şi zeaxantină. Ca şi betacarotenul, aceste carotenoide se găsesc în fructe şi legume: luteina în spanac, mazăre şi ardei graşi verzi, în timp ce zeaxantina în porumb, spanac, ardei graşi galbeni şi unele citrice. Una dintre cele mai periculoase boli ale ochilor este degenerarea maculară, care în unele cazuri poate duce chiar la orbire. Din fericire, aceasta poate fi prevenită prin alimentaţie, mai ales cea bogată în Vitamina C, E, betacaroten şi zinc.
Riscul apariţiei acestei boli apare, de obicei, după 55 de ani. Însă alimentele care previn boala pot fi consumate la orice vârstă. Pentru un surplus de Vitamina C poţi consuma portocale, mango sau căpşuni, pentru zinc carne de curcan sau de pui, în timp ce pentru un plus de Vitamina E se recomanda arahidele.
Cartofii ducli, caisele şi piersicile sunt surse excelente de betacaroten, după cum scrie site-ul RealAge, citat de ziare.com. De asemenea, n-ar trebui să uiţi de luteină şi zeaxantină. Ca şi betacarotenul, aceste carotenoide se găsesc în fructe şi legume: luteina în spanac, mazăre şi ardei graşi verzi, în timp ce zeaxantina în porumb, spanac, ardei gra