Bărbatul speră că moartea Ramonei va trage un semnal de alarmă, iar patronii vor respecta mai mult drepturile angajaţilor. Marius Cîciu nu a primit până acum niciun răspuns oficial de la IML sau de la ITM cu privire la cauzele morţii soţiei sale. „Ştiu că stresul şi epuizarea nu se pot cuantifica, dar orele suplimentare se pot calcula“, a declarat Marius Cîciu.
La nici două săptămâni de la înmormântarea soţiei sale, Marius încearcă să nu se lase copleşit de durere şi să-şi ducă mai departe responsabilităţile de familie. Peste suferinţa provocată de dispariţia tinerei sale soţii se aşterne neliniştea şi teama că nu va putea fi şi mamă şi tată pentru cei doi copii rămaşi orfani de mamă.
Citeşte şi: Mămică de gemeni, în comă din cauza stresului
„Am noroc de familie care mă sprijină, mai ales de soacra mea, care stă cu copiii. Eu mă duc la muncă, nu pot sta la nesfârşit acasă. Suntem în România, cât liber ne putem lua, chiar dacă ne moare cineva?! Avem rate de plătit, copii de crescut, nu ne permitem să plângem prea mult", spune cu o ironie amară în voce Marius.
Bărbatul spune că încă nu ştie cum le va explica celor mici despre cum a dispărut mama lor pentru că nici el nu ştie ce să mai creadă. „Oficial, nu se ştiu cauzele. IML-ul mi-a spus că sunt cauze necunoscute. Eu ştiu că o femeie tânără şi sănătoasă nu poate să moară degeaba. Ştiu că stresul şi epuizarea nu se pot cuantifica medical, dar orele suplimentare muncite de Carmen în ultimii ani se pot măsura", a mai spus Marius.
„Carmen a muncit sute de ore peste program"
Bărbatul spune că fişierele de pe calculatorul personal al Ramonei şi sutele de ore pe care soţia sa le-a petrecut peste program în ultimii ani, muncind, stau mărturie şi pot explica măcar în parte de ce Carmen a intrat în comă la muncă.
„Sper să iasă şi ceva bun din toată tragedia asta. Poate că pa