Unele sportive cu înclinaţii sexuale pentru lesbianism sau bisexualism au preferat să recunoască abia după ce au renunţat la activitatea competiţională pentru a nu acumula o presiune psihică suplimentară. Pe de altă parte, tenismele Martina Navratilova şi Billie Jean King, fotbalistele Lily Parr şi Bente Nordby, sau handbalistele Gro Hammerseng şi Camilla Andersen au devenit ceea ce se numeşte ”Gay Icon”, fiind un model pentru persoanele, sportive sau nu, care nu ştiu cum să-şi gestioneze atracţia pentru persoanele de acelaşi sex. Sporturile, unde lesbienele sunt la putere, sunt handbalul, tenisul şi fotbalul, mai ales în ţările nordice, acolo unde există o mai mare deschidere penttru homosexualitatea feminină.
VOLEI
Australianca Natalie Cook (35 de ani), campioană (2000) şi vice campioană olimpică (1996), locuieşte în Brisbane, după ce s-a căsătorit cu fosta sa coechipieră Sarah Maxwell.
CICLISM
Germanca Judith Arndt (33 de ani), campioană mondială de ciclism pe şosea (2004) şi medaliată olimpică cu bronz la urmărire 3.000 de metri (1996), trăieşte, din 1996, alături de partenera sa, Petra Rossner (43 de ani), de asemenea ciclistă, campioană olimpică, în 1992, în proba de urmărire 3.000 de metri. Cele două nemţoaice vor să adopte un copil.
TENIS
Alte jucătoare de tenis lesbiene: Gigi Fernandez, Conchita Martinez, Samantha Stosur, Lisa Raymond, Renee Stubbs, Wendy Turnbull, Maria Bueno, Darlene Hard, Virginia Wade, Hana Mandlikova, Jana Novotna
BASCHET
Sheryl Swoopes (39 de ani) este prima femeie care a semnat cu o echipă după ce s-a format campionatul WNBA, având în palmares trei medalii olimpice de aur (1996, 2000, 2004) şi trei titluri de MVP al finalei WNBA. Cea supranumită ”Michael Jordan în varianta feminină” a fost căsătorită între 1995 şi 1999 şi are un fiu, în acest moment fiind cuplată cu