Una dintre cele mai periculoase boli ale ochilor este degenararea maculara, care in unele cazuri poate duce chiar la orbire. Din fericire, aceasta poate fi prevenita prin alimentatie, mai ales cea bogata in Vitamina C, E, beta caroten si zinc.
Riscul aparitiei acestei boli apare, de obicei, dupa 55 de ani. Insa alimentele care previn boala pot fi consumate la orice varsta. Pentru un surplus de Vitamina C poti consuma portocale, mango sau capsuni, pentru zinc carne de curcan sau de pui, in timp ce pentru un plus de Vitamina E se recomanda arahidele.
Cartofii ducli, caisele si piersicile sunt surse excelente de beta caroten, conform RealAge.
De asemenea, n-ar trebui sa uiti de luteina si zeaxantina. Ca si beta carotenul, aceste carotenoide se gasesc in fructe si legume: luteina in spanac, mazare si ardei grasi verzi, in timp ce zeaxantina in porumb, spanac, ardei grasi galbeni si unele citrice.
Una dintre cele mai periculoase boli ale ochilor este degenararea maculara, care in unele cazuri poate duce chiar la orbire. Din fericire, aceasta poate fi prevenita prin alimentatie, mai ales cea bogata in Vitamina C, E, beta caroten si zinc.
Riscul aparitiei acestei boli apare, de obicei, dupa 55 de ani. Insa alimentele care previn boala pot fi consumate la orice varsta. Pentru un surplus de Vitamina C poti consuma portocale, mango sau capsuni, pentru zinc carne de curcan sau de pui, in timp ce pentru un plus de Vitamina E se recomanda arahidele.
Cartofii ducli, caisele si piersicile sunt surse excelente de beta caroten, conform RealAge.
De asemenea, n-ar trebui sa uiti de luteina si zeaxantina. Ca si beta carotenul, aceste carotenoide se gasesc in fructe si legume: luteina in spanac, mazare si ardei grasi verzi, in timp ce zeaxantina in porumb, spanac, ardei grasi galbeni si unele citric