Nesiguranţa locului de muncă îi determină pe craioveni să fie excesiv de prudenţi în ceea ce priveşte cheltuielile făcute cu vacanţele. La mare căutare sunt sejururile foarte ieftine.
Dacă anii trecuţi, la achiziţionarea pachetelor turistice, cei mai mulţi craioveni ţineau cont de raportul preţ-calitate, anul acesta, costul sejurului este cel care contează. „Se caută tot ce este mai ieftin. Turiştii vin şi întreabă de oferte speciale şi de cele mai ieftine variante de a petrece o vacanţă. Nici cei cu foarte mulţi bani nu mai sunt interesaţi să meargă la hoteluri de cinci stele“, a declarat Elena Nicola, sales manager la Agenţia de turism Mapamond. Aceasta a explicat că anul acesta foarte mulţi clienţi au vrut să beneficieze de reducerile oferite de pachetele „early booking“ (înscrieri timpurii).
În plus, mulţi craioveni aşteaptă ofertele de tip „last minute“ (de ultimă oră). „Anul trecut au apărut oferte foarte bune pe parcurs şi este posibil ca mulţi să aştepte. Totuşi, este destul de riscant“, a precizat Elena Nicola. De altfel, această tendinţă a fost observată încă de la începutul anului. „O noutate faţă de anul trecut este că oamenii aşteaptă reducerile de «early booking», ceea ce este foarte bine, pentru că sunt sigure, în timp ce cele de tip «last minute» nu prea“, a declarat Sorela Gîlcă, directorul agenţiei Marshal Turism din Craiova, care a explicat că anul acesta agenţiile au fost mai prudente şi nu au mai contractat la fel de multe locuri ca în 2009.
Ofertele „last minute“, tentante
Pe infoturism.ro, de exemplu, un sejur de cinci zile la Veneţia costă 155 de euro, cu 36% mai puţin decât era iniţial, şi cuprinde cazare în cameră dublă la hotel de trei stele, cu mic dejun şi bilet de avion inclus. La fel de ieftin este şi un sejur de patru zile la Viena, unde, cu 180 de euro (faţă de 230 de euro înainte de reducere), b