Băimăreanul Daniel Leş şi-a format o trupă de actori amatori, care interpretează Calea Crucii în diferite oraşe din Transilvania. Reprezentaţiile au loc pe străzi.
În Baia Mare, Răstignirea s-a jucat deja, în Parcul Mara. Decalarea cu aproape o săptămână a deja tradiţionalului „Drum al Crucii" este cauzată de faptul că olarul băimărean Daniel Leş, care îl interpretează pe Iisus, şi trupa de actori amatori care rememorează Patimile Domnului, au devenit atât de cunoscuţi încât sunt solicitaţi în foarte multe oraşe. Astfel, Leş se va răstigni mai repede în Baia Mare, iar după aceea va pleca în turneu cu Crucea. După Baia Mare, „Drumul Crucii" va fi prezentat pe străzile din Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Alba Iulia şi Timişoara. Acesta este cel de-al şaptelea an în care actorii amatori îi întruchipează pe Pilat din Pont, pe soldaţii romani, pe Barabas, Maria - mama lui Iisus şi pe mironosiţe. „Drumul Crucii, cu moartea pe moarte călcând" este organizat de asociaţia „Servus" şi artistul plastic Daniel Leş, pentru a le reaminti oamenilor adevăratul sens al sărbătorii pascale. Olarul din „rolul principal" al scenetei religioase a explicat că ideea de a reface drumul Mântuitorului i-a venit în momentul în care, în timp ce era în Bucureşti, şi-a propus să le amintească semenilor aflaţi pe stradă, în goana nebunească după cumpărături, ca Iisus s-a jertfit pentru sufletele noastre, nu pentru ca noi să ne gândim exclusiv la iepuraşi şi ouă de ciocolată.
Băimăreanul Daniel Leş şi-a format o trupă de actori amatori, care interpretează Calea Crucii în diferite oraşe din Transilvania. Reprezentaţiile au loc pe străzi.
În Baia Mare, Răstignirea s-a jucat deja, în Parcul Mara. Decalarea cu aproape o săptămână a deja tradiţionalului „Drum al Crucii" este cauzată de faptul că olarul băimărean Daniel Leş, care îl interpretează pe Iisus, şi trupa de actori amato