Webcamul te spionează. Plăteşti prea mult pentru cerneala de imprimantă. Computerul tău are o carcasă din material care împiedică arderea, dar este toxic. Iată câteva dintre cele lucrurile pe care "ei nu vor ca tu să le ştii", după cum formulează revista PC World.
Cine sunt "ei"? Pot fi cei de la Google, producătorii PC-ului tău sau chiar şefii tăi. PC World prezintă "micile lor secrete" şi felul în care poate fi decriptate.
Furnizorul de internet, un poliţist al drepturilor de autor
Dacă transferi sau postezi ilegal muzică pe internet, ai putea fi prins chiar de compania pe care o plăteşti să-ţi asigure conexiunea. În Statele Unite se pregăteşte o legislaţie care ar urma să oblige furnizorii de internet să blocheze IP-urile celor care încalcă drepturile de autor. Ar fi vizată şi simpla acţiune de a căuta muzică sau filme pe site-uri ilegale.
Soluţia găsită de publicaţie: lobby parlamentar pentru protejarea drepturilor consumatorilor şi sprijinirea unor organizaţii neguvernamentale care se opun noului proiect legislativ.
Mobilele nu prăbuşesc avioane
Recomandările internaţionale pentru companiile aeriene sunt ca pasagerii să nu fie lăsaţi să-şi folosească telefoanele în timpul zborului. Se crede că semnalele emise de aceste aparate pot interfera cu sistemul de navigaţie. Totuşi, nu s-a demonstrat până acum că vreun avion să s-a prăbuşit din cauza telefoanelor mobile de la bord.
Soluţia: nu este niciuna. Ba mai mult, companiile aeriene te scutesc astfel de posibila flecăreala pe telefon a vecinilor de zbor.
Navigatul pe internet incognito...nu este chiar aşa
Majoritatea browserelor actuale oferă posibilitatea navigării private sau incognito (aşa-numitul "porn mode"), însă asta nu înseamnă decât că browserul nu înregistrează siteurile pe care le accesezi sau câmpurile de căutare pe care le foloseşti. Adresele pe care l