In contextul in care piata fortei de munca pentru tinerii absolventi de facultate este saracacioasa in oferte de angajare, Anca Tapai (foto), staffing lead Hewlett-Packard Romania, afirma ca acestia depun haotic CV-uri, 30% necorespunzand cu profilul job-ului.
“Din 100 de aplicanti, 30-40 nici macar nu citesc cu atentie anuntul. Fara a arunca o nota negativa asupra generatiilor care isi depun CV-urile, pot spune ca intalnim din ce in ce mai multi candidati dezorientati”, afirma Tapai.
HP Romania a angajat aproximativ 1.900 de persoane in ultimii patru ani, datorita politicii de concentrare a serviciilor de externalizare in centre regionale, pe plan local.
“Desi suntem o companie activa in zona IT, nu am cautat angajati cu experienta in acest domeniu. GeBOC (n. red. centrul de servicii partajate Global Business Operations Center ) a ajuns de la 100 de angajati, acum patru ani, la 2.000, in aceasta perioada, si, pentru acest an, avem planificate 600 de noi angajari”, a spus Anca Tapai.
Centrul deruleaza activitati de relationare cu clientul sau cu partenerii, activitati administrative si logistice, de suport creditare si colectare a debitelor, activitati de suport a vanzarilor in 22 de limbi straine.
Viitorii angajati ai GeBOC vor semna contracte de munca pe perioada nedeterminata si vor agrea un nivel al remuneratiei fixe la nivelul pietei.
Potrivit recruiterilor consultati de Wall-Street, un angajat pe o functie de suport, absolvent de facultate, dar fara experienta in munca, poate castiga aproximativ 300 de euro net, la care se adauga valoarea bonurilor de masa sau sporul acordat pentru o limba de circulatie restransa.
Pentru angajatii cu 1-2 ani experienta pe functiile de suport, remuneratiile pot ajunge la 400 de euro net.