In loc sa stai dimineata jumatate de ora in oglinda aranjandu-ti parul, pretinzand apoi ca n-ai mai avut timp de micul dejun, lasa-l un pic mai nefinisat, e si mai sanatos sa nu musteasca zeci de produse in podoaba ta capilara, si fa ceva pentru sanatatea ta: ia micul dejun!
Iata de ce e, probabil, cea mai inteleapta decizie din zi, conform Men's Health, cu bataie pe termen foarte lung.
Te tine slab Persoanele care nu sar peste aceasta masa din zi risca mai putin sa ajunga supraponderale. Iar daca te apuci de o dieta, ai mai multe sanse sa te tii de ea daca nu uiti de micul dejun.
Te tine sanatos Un simplu mic dejun, luat zilnic, iti reduce riscul de boli de inima, atac cerebral, diabet, cancer si iti intareste sistemul imunitar, facandu-te mai rezistent la raceli sau gripa.
Te tine destept Memoria si concentrarea au de castigat de pe urma micului dejun. A demonstrat-o un studiu in cadrul caruia copiii care mancasera dimineata s-au descurcat mai bine la teste decat colegii lor care nu luasera aceasta masa din zi, ei prezentand si un risc scazut de a fi depresivi, anxiosi sau hiperactivi.
Ce trebuie sa contina micul dejun Daca te-ai decis sa urmezi sfaturile nutritionistilor si nu numai de a lua masa de dimineata, ai grija sa nu cazi in capcana in care multi pica: mananca prea putin dimineata. Urmarea - la urmatoarea masa din zi exagereaza, pentru ca rezervele lor sunt de mult terminate, dupa cum eplica un nutritionist din Irvine, California.
Cel mai adesea, micul dejun tipic consta in cateva sute de calorii, majoritatea sub forma de carbohidrati, care ridica imediat nivelul zaharului din sange, lasandu-te vlaguit cateva ore mai tarziu.
Sfatul specialistilor este ca prima masa din zi sa contina 500 - 600 de calorii si sa nu-i lipseasca fibrele, macar 5 grame, vitaminele, mineralele si cel