Pentru Paşte, braşovenii pot din nou să-şi umple cămara cu bunătăţuri naturale de la primul târg „Roadele Pământului „Slow Food”. Prima ediţie a Târgului din acest an vine cu câteva noutăţi şi reînvie tradiţia veche de sute de ani - târgurile periodice din Piaţa Sfatului. Astfel, târgul se desfăşoară pe 1 şi 2 aprilie, între orele 10.00 – 16.00. După succesul de anul trecut, când mii de braşoveni şi-au făcut cumpăraturile la Târgul Slow Food, organizatorii au găsit firească mutarea acestui proiect în Piaţa Sfatului, ce a ţinut de loc de târg începând cu epoca medievală şi până în perioada interbelică. Aici, ţăranii din împrejurimi şi negustorii veniţi de la distante mari îşi vindeau produsele localnicilor, recunoscuţi pentru prosperitatea lor. Ca şi la ediţiile anterioare, producătorii din toată ţara vă vor întâmpina cu afumături de Maramureş, mezeluri de Codlea, brânză de burduf în coajă de brad, brânză de Rotbav, miere din Maramureş, palincă de Sălaj), turtă dulce secuiască, vinuri şi spumant de Telna, murături şi gemuri de Saschiz, brânzeturi maturate din Valea Strâmbă - Harghita. Pe lângă producătorii deja cunoscuţi, Târgul va da ocazia celor interesaţi de mâncarea naturală şi tradiţională să cumpere pentru masa de Paşti bunătăţi aduse pentru prima oară la Braşov: prăjituri de casă, tăiţei, periniţe, lichiu pregătite de Reuniunea femeilor din Rotbav, mere uscate din Maramureş, suc de mere şi afumături de Malancrav, afinată, pâine şi prăjituri de casă din Şugatag (Maramureş).
Până în decembrie, în fiecare lună
Conviviumul Slow Food Braşov, Asociaţia „Roadele Pământului”, împreună cu Primăria Municipiului Braşov şi Consiliul Local Braşov vor organiza acest târg tradiţional la sfârşitul fiecărei luni. Proiectul a fost inclus în calendarul de evenimente dedicate celor 775 de ani de atestare documentară a Braşovului. Pentru Paşte, braşovenii pot din