Planurile urbanistice comandate pentru studiul zonei costă peste 40 000 de lei. Specialiştii care se ocupă de proiecte au în vedere construcţia unei baze nautice, a unei pârtii de schi şi a unui patinoar.
Primăria Bistriţa-Bârgăului, comuna de care aparţine Colibiţa, a contractat deja un atelier specializat în arhitectură, din Bucureşti, care se ocupă de întocmirea documentelor preliminare pentru atestarea staţiunii. Din primele observaţii, specialiştii sunt de părere că în zonă ar trebui valorificat agrementul pe lac, turismul montan şi domeniul sporturilor de iarnă. „Vrem să creăm o bază nautică la Colibiţa şi un patinoar. Momentan, lucrăm la PUZ şi la PUG, planuri care costă în jur de 40 000 de lei", spune primarul din Bistriţa-Bârgăului, Vasile Labă. Acesta aşteaptă în această primăvară şi o vizită a ministrului turismului, Elena Udrea, care să-şi exprime părerea cu privire la potenţialul zonei. „E vorba să vină şi doamna ministru Elena Udrea, să viziteze zona, să ne spună dacă poate fi o staţiune turistică de interes naţional. Ar fi o şansă unică pentru noi", mai spune primarul. Deocamdată, pentru perioada de după Paşte, arhitecţii vor avea o întâlnire cu agenţi economici şi pontenţiali investitori în zonă.
Plusuri şi minusuri
Principalele atu-uri ale zonei sunt peisajul, aerul bogat în ozon, izvoarele de apă minerală încă neexploatate şi lacul Colibiţa,care atrage în fiecare an sute de turişti la camping şi pescuit. Însă zona are şi neajunsuri: drumurile comunale care au fost întabulate abuziv de către localnici şi închise circulaţiei, dar şi terenurile de pe malul lacului. Aceste terenuri aparţin statului Român şi au fost date în grija localnicilor de la Colibiţa, de către Sistemul de Gospodărire a Apelor. Însă, proprietarii au abuzat de atribuţiile lor şi, în loc să se rezume la îngrijirea terenurilor, le-au închis şi au blocat a