Colecţia adună aproape 500 de astfel de obiecte, aduse din toată lumea. Multe însă, sunt confecţionate chiar de el sau de prietenii săi.
Era doar în clasa a VII-a când a primit primul obiect din colecţie. Pasiunea tânărului s-a născut în urma unei serbări şcolare, la care a câştigat şi un breloc, pe lângă alte premii. „Este o păpuşă cu nişte picioare foarte lungi. Mi-a plăcut foarte mult şi am vrut mai multe. Am primit apoi, încă unul, de la un coleg, şi tot aşa", povesteşte Adrian despre primele piese din impresionanta colecţie.
Un imbold important i l-a dat chiar tatăl lui, care i-a „donat" câteva obiecte importante şi foarte valoroase. „Mi-a zis, atunci, că mă voi lăsa de colecţionat brelocuri, aşa cum m-am lăsat şi de alte colecţii. Mi-a dat totuşi brelocurile lui, vreo şapte la număr. Majoritatea sunt copii după pistoale adevărate şi trag cu bile", mai adaugă colecţionarul. În timp, colecţia tânărului s-a mărit considerabil.
Cele 478 de brelocuri, pe care le are acum, tronează pe pereţii camerei sale şi numărul lor continuă să crească. „Toată lumea îmi aduce brelocuri, acum, pentru că toţi cei care mă cunosc ştiu că le colecţionez. Am piese din Germania, Italia, Grecia, Turcia, Bahamas, marea Britanie şi, evident, România. Unele sunt chiar unicat, făcute de mine din diverse obiecte care mi-au plăcut sau de prietenii mei", se mândreşte Adrian.
Biblia, sub lupă
Unele dintre cele mai importante piese din colecţia braşoveanului sunt două Biblii, de nici trei centimetri mărime. „Una este cu Noul Testament şi are ataşată o lupă, iar cea de-a doua este întreaga Biblie, dar în limba spaniolă. Printre piesel importante mai am şi doi gândăcei în răşină şi o iconiţă suflată cu argint. Din punct de vedere sentimental, cel mai mult îmi place brelocurile primite de la prietena mea. Unul este de fapt o chitară, iar cel de-al doilea este făcut chiar