În plin scandal al preoţilor pedofili, Biserica Catolică din Germania lansează o linie telefonică pentru victimele abuzurilor sexuale. Între timp, se înmulţesc mărturiile celor care susţin că au fost molestaţi de reprezentaţi ai clerului, în perioada 1950 – 1980. Odată cu declaraţiile victimelor, scandalul s-a întins în mai multe ţări, iar Papa Benedict al XVI-lea a fost acuzat că nu a luat măsuri împotriva preoţilor acuzaţi de pedofilie, pe vremea când era arhiepiscop în Germania.
În plin scandal al preoţilor pedofili, Biserica Catolică din Germania lansează o linie telefonică pentru victimele abuzurilor sexuale.
Între timp, se înmulţesc mărturiile celor care susţin că au fost molestaţi de reprezentaţi ai clerului, în perioada 1950 – 1980.
Odată cu declaraţiile victimelor, scandalul s-a întins în mai multe ţări, iar Papa Benedict al XVI-lea a fost acuzat că nu a luat măsuri împotriva preoţilor acuzaţi de pedofilie, pe vremea când era arhiepiscop în Germania.
Suveranul Pontif a fost acuzat că în acea perioadă ar fi refuzat să acheteze unele cazuri sesizate de victime.
Între timp, un lider al Bisericii Catolice din Australia i-a luat apărarea Papei Benedict. Cardinalul Christoph Schoenborn susţine că situaţia nu a stat aşa şi că încercările Papei – pe atunci cardinalul Joseph Ratzinger – ar fi fost blocate de Papa Ioan Paul al II-lea. Cardinalul australian adaugă că Vaticanul a replicat atunci că se teme de publicitate negativă.
În mai multe ţări - între care Germania, Italia, Irlanda - sunt în desfăşurare anchete care vizează reprezentanţi ai clerului.
Papa Benedict şi-a cerut public scuze în numele Bisericii pentru aceste abuzuri şi a promis că vor fi anchetate toate cazurile, chiar şi cele în care faptele au fost prescrise.
În plin scandal al preoţilor pedofili, Biserica Catolică din Germania lansează o linie telefonică