Raportul de activitate pe anul 2008 al Televiziunii Române a fost respins de plenul reunit al Parlamentului. Votul negativ e echivalent cu demiterea lui Alexandru Sassu din funcţia de preşedinte-director general al TVR. De asemenea, Consiliul de Adminitraţie al Societăţii Române de Televiziune va fi înlocuit. Alexandru Sassu, care va rămâne interimar până la numirea unui nou director, a declarat că îşi asumă răspundere pentru cei trei ani în care a condus SRTV.
Raportul de activitate pe anul 2008 al Televiziunii Române a fost respins de plenul reunit al Parlamentului. Votul negativ e echivalent cu demiterea lui Alexandru Sassu din funcţia de preşedinte-director general al TVR.
De asemenea, Consiliul de Adminitraţie al Societăţii Române de Televiziune va fi înlocuit.
Înainte să fie respins în plen, raportul televiziunii publice a primit avizul negativ al comisiilor de cultură din Parlament.
La dezbateri nu au luat însă parte reprezentanţii opoziţiei - PSD şi PNL. În plen, Alexandru Sassu a vorbit despre sursele de finanţare ale TVR, acuzând că au scăzut în fiecare an.
El a precizat că, la mijlocul lui 2007, când actualul Consiliu de Administraţie a preluat conducerea TVR, Televiziunea Publică avea "un deficit bugetar de aproximativ 10 milioane de euro.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat că speră ca viitoarea conducere a TVR să fie compusă din profesionişti în domeniu şi nu de oameni politici. Între timp, PSD a anunţat că va contesta la Curtea Constituţională votul parlamentului. Pe de altă parte, senatorul PNL Cristian Ţopescu a spus că TVR ar fi singura televiziune care evită programele de prost gust, adăugând însă şi că din 1990 începînd, TVR ar fi fost permanent sub presiune politică.
Alexandru Sassu, care va rămâne interimar până la numirea unui nou director, a declarat că îşi asumă răspundere pen