Nu era favoritul serii, dar lungmetrajul „Poliţist, adjectiv“, deja brevetat la Cannes, a umplut cu trofee Gopo masa câştigătorilor. Cea de-a patra ediţie a Galei s-a remarcat printr-o răsturnare de situaţie: cea mai nominalizată peliculă, „Cea mai fericită fată din lume“, s-a ales cu o singură statuetă.
„Am avut emoţii, am fost în mijlocul evenimentelor şi mi s-a părut că totul a mers bine. Ar fi culmea ca, după câte premii am luat, să mi se pară că a mers prost!", a declarat pentru „Adevărul" Corneliu Porumboiu, marele câştigător al celei de-a patra ediţii a Premiilor Gopo. Pelicula sa, „Poliţist, adjectiv", a obţinut şase trofee.
Vezi aici FOTOGALERIE de la gala Premiilor Gopo
Marele câştigător al premiilor Gopo 2010: "Poliţist, adjectiv", de Corneliu Porumboiu
Dacia Duster, vedetă la Premiile Gopo
Pe scenă, Porumboiu a mai afirmat că şi-ar dori ca filmul să nu devină, totuşi, precum fotbalul, o activitate la care „toată lumea să-şi dea cu părerea şi, de fapt, să nu ştie nimic" şi i-a mulţumit lui Dumitru Carabăţ, „unul dintre puţinii teoreticieni de film pe care îi avem". Corneliu Porumboiu a acceptat şi premiul pentru imagine destinat lui Marius Panduru pentru „Poliţist, adjectiv", comentând că „dacă Marius Panduru ar fi aici, probabil că mi-ar mulţumi mie".
Cineastul susţine că statueta Gopo de care se bucură cel mai mult este aceea pentru „Cel mai bun film". N-a uitat să-şi ceară scuze că a plictisit publicul şi să precizeze că a luat prea multe premii.
După Gală, bacul
Favoritul serii, „Cea mai fericită fată din lume", s-a ales cu o singură statuetă. I-a revenit Andreei Boşneag, în calitate de „Tânără speranţă". „Premiul ăsta înseamnă enorm de mult pentru mine. Nu mă aşteptam şi tremuram toată. Aveam două gânduri înainte să urc pe scenă, după ce am realizat că am câştigat. Primul era să nu cad şi al doilea