Cotlete de miel cu sos barbeque - o reţetă uşoară pentru a prepara cotlete de miel delicioase, felul principal al mesei tradiţionale de Paşti.
Ingrediente:
8 cotlete de miel
1 lingură condimente pentru barbeque
1 lingură sos brun
2 linguri sos de roşii
2 linguri suc de portocale
2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Amestecaţi toate ingredientele, cu excepţia cărnii, şi turnaţi mixtura peste cotletele de miel. Lăsaţi la marinat în frigider timp de 1 - 2 ore.
Aşezaţi carnea pe grătarul încins, lăsaţi cam 10 - 15 minute sau până se pătrunde bine, întorcând ocazional bucăţile şi stropindu-le cu marinata rămasă.
Se subînţelege că un grătar cu cărbuni este recomandabil.
Cotletele de miel se servesc fierbinţi, alături de piure de cartofi. Un pahar de vin roşu se impune.
Cotlete de miel cu sos barbeque - o reţetă uşoară pentru a prepara cotlete de miel delicioase, felul principal al mesei tradiţionale de Paşti.
Ingrediente:
8 cotlete de miel
1 lingură condimente pentru barbeque
1 lingură sos brun
2 linguri sos de roşii
2 linguri suc de portocale
2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Amestecaţi toate ingredientele, cu excepţia cărnii, şi turnaţi mixtura peste cotletele de miel. Lăsaţi la marinat în frigider timp de 1 - 2 ore.
Aşezaţi carnea pe grătarul încins, lăsaţi cam 10 - 15 minute sau până se pătrunde bine, întorcând ocazional bucăţile şi stropindu-le cu marinata rămasă.
Se subînţelege că un grătar cu cărbuni este recomandabil.
Cotletele de miel se servesc fierbinţi, alături de piure de cartofi. Un pahar de vin roşu se impune.