A absolvit cu nota 10 Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu", pe care a urmat-o în paralel cu liceul. A colecţionat roci rare, minerale, corali şi scoici
Monica a început să deseneze de mică şi nu a fost influenţată în niciun fel de către familia ei. „Am început să fac peisaje, schiţe după chipurile oamenilor, iar apoi portrete ale diferitelor vedete. Am început să fac reproduceri după diverse peisaje ale unor pictori celebri, precum Van Gogh", spune tânăra.
În paralel cu Liceul de Chimie „C. D. Neniţescu", Monica a urmat cursuri timp de trei ani la Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu", unde şi-a cultivat talentul de desenator. A făcut, însă, o pasiune şi pentru roci.
Pietre unice
În colecţia ei de aproximativ 100 de roci se găsesc andaluzit mineral, diorit mineral, şisturi, roci metamorfice, onix, granit, gresie, agat, pietre şi marmură, dar şi un coral şi scoici de diferite tipuri şi culori.
De când le colecţionează, Monica a adunat roci unice, care sunt foarte importante pentru ea. „Sunt unice pentru că fiecare rocă în parte se individualizează prin forma ei, prin textură, prin denumire. Ca textură, andaluzitul nu este acelaşi lucru cu carneolul", spune colecţionara.
Tânăra a adunat în colecţia ei roci din Germania, Austria, iar din România, a adăugat mai multe exemplare din Braşov, Lepşa, Slănic Moldova, Mamaia şi litoralul românesc.
Monica îşi aminteşte că mergea la mare cu familia, în diverse staţiuni, şi aşa a început să colecţioneze scoici. „Când eram mică, mă ducem la mare, iar preocuparea mea de bază era scăldatul şi adunatul pietrelor şi scoicilor. Apoi, când am mai crescut, oriunde mă duceam, la Mamaia sau la Neptun, culegeam pietre şi scoici de pe plajă. Având în vedere că îmi place foarte mult marea, culegând scoicile, aveam un sentiment de libertate, de prospeţime", spune Monica.
De asemenea, atunc