Este instructor de dansuri latino-americane de la 18 ani şi spune că este foarte mulţumit că a reuşit să-i facă pe mai mulţi orădeni să îndrăgească salsa. Orădeanul cochetează cu dansul de când era foarte mic, mai exact din grădiniţă, când a încercat mai multe stiluri.
Profil
Născut. 2 septembrie 1991, Oradea
Educaţie. Colegiul National “Emanuil Gojdu” din Oradea
Familie. Necăsătorit
La vârsta aceea, spune el, totul era doar o joacă, aveau instructori şi făceau mişcare. După ce a mai crescut, a încercat şi alte sporturi ca şi arte marţiale, înot sau dansuri de societate, sportive sau hip-hop. S-a oprit însă la salsa, care i-a cucerit inima.
„Sincer să fiu, la început nu-mi plăcea salsa foarte tare, asta poate din cauza melodiilor destul de greoaie. Sunt o mulţime de instrumente de percuţie şi ritmuri care uneori te pun în dificultate. M-am ambiţionat şi am început totuşi să exersez mai mult salsa şi atunci am simţit cu adevărat ce înseamnă acest dans. Am început să aud muzica altfel, să văd diferenţele dintre diferitele stiluri de dans”, spune instructorul. Tânărul mărturiseşte că salsa i-a schimbat viaţa şi că pentru el este deja un mod de a trăi şi de a relaţiona cu alţii.
„Odată ce te-a prins, e greu să te mai laşi, astfel poate deveni cel mai sănătos viciu, care te ajută să te relaxezi, să socializezi. Odată ce ai început să dansezi salsa, începi să te transformi puţin. Acest lucru e valabil mai ales la băieţi, ei învaţă să se comporte cu o fată în dans, respectiv în afara dansului. Înveţi să comunici mai uşor cu o persoană”, spune dansatorul.
Farmecul salsa
La începutul anului 2008, Codruţ a participat la primul Festival de salsa din România intitulat „Salsa addicted festival Timişoara”, unde a văzut cu adevărat ce înseamnă salsa şi câtă lume s-a apucat să înveţe acest stil de dans. „La a