Lucian Mandruta are cumva dreptate cand incearca din rasputeri sa isi justifice schimbarea de paradigma, de la jurnalist serios la realizator de emisiuni de divertisment. Spune domnul Mandruta ca vrea sa ofere publicului un lucru pe care publicul este dispus sa il consume, un produs pe care publicul si-l doreste. La fel par sa gandeasca si strategii PD-L, speriati ca ar putea pierde inca o confruntare electorala.
Cineva, acolo, la PD-L se teme de infrangeri simbolice dupa ce mica gluma cu Honorius Prigoana nu a prins la public. Pentru ca, nimic nu se va schimba in fotografia generala. Majoritatea parlamentara nu se modifica, ordinea marimii partidelor ramane cam tot aia iar viata locuitorilor din colegiul 19 va continua la fel ca si pana acum, printre fantanile si parcarile lui Piedone.
Nu contest sub nicio forma inteligenta sau competentele doamnei Trandafir. Pana la urma, de ce ar fi ea mai nepotrivita decat inginerii de prin comisia juridica a Senatului sau cine stie ce fost activist comunist care voteaza la doua maini legi capitaliste. Nu e cazul. Teo Trandafir e la fel de potrivita cu rolul pe care si l-a asumat ca orice alt cetatean liber al Romaniei.
Problema, pentru ca trebuia sa fie si o problema, e la PD-L. Prin aceasta nominalizare, PD-L arata inca o data ca nu are o politica solida si coerenta de cadre. Dupa marea epurare pusa la cale de Traian Basescu in 2000-2004 cand mai toti fostii baroni ai PD au fost trimisi la plimbare, partidul pare sa fi incremenit cu proiectul de revitalizare in brate. Tanara generatie promovata atunci de actualul presedinte al tarii (Negoita, Boc, Videanu, Anastase, Ridzi) a ajuns sus insa in urma ei nu e mai nimic. Nimic.
Voinescu, Preda, Macovei sunt cu totii oameni veniti din afara PD, care reusisera, in buna masura, sa se faca cunoscuti pentru merite care nu au legatura cu viata de p