După falimentul Quelle în Germania, un om de afaceri sătmărean a cumpărat divizia românească a celebrei firme de vânzări prin poştă. Consiliul Concurenţei a aprobat luni achiziţia Quelle România de către firma sătmăreană Panatek Investment Group Satu Mare.
Piaţa vânzărilor prin corespondenţă se regrupează. Falimentul companiei Arcandor, deţinătoarea Quelle, a entuziasmat pretendenţii la primele locuri în segmentul de profil, în condiţiile unei pieţe autohtone a vânzărilor prin corespondenţă monopolizate ani la rând de germanii de la Quelle Karstadt.
Quellle nu se lasă însă înfrântă uşor. În pofida unui brand aproape desfiinţat de faliment, Nagy Attila, un om de afaceri din Satu Mare, a decis să profite de know-how-ul german, şi să prindă ultimul val al vânzărilor Quelle în România. El a achiziţionat la lichidare divizia românească a firmei de vânzări prin poştă, dar şi marfă în valoare de câteva milioane de euro. Tranzacţia a fost aprobată luni de Consiliul Concurenţei.
„Tocmai am primit aprobările din partea Consiliul Concurenţei, astfel că achiziţia, a cărei valoare este confidenţială, s-a încheiat luni. Prin contractul cu lichidatorul firmei Quelle GmbH, am cumpărat efectiv părţile sociale ale firmei Quelle România", afirmă Nagy Attila, preşedintele Panatek Investment Group, actuala deţinătoare a afacerii Quelle în România.
15 milioane de euro în 2009
În ultimii ani, Quelle România a reuşit să deţină monopolul pe piaţa autohtonă a comerţului prin corespondenţă, fiind chiar lider între celelate 17 filiale din Europa la cifra de afaceri. Deocamdată, Quelle România funcţionează cu motoarele turate. În pofida falimentului răsunător de anul trecut a companiei-mamă, omul de afaceri sătmărean speră să menţină cifra de afaceri din 2009 pe România, de circa 15 milioane de euro.
Brandul „Quelle" este însă pe cale de dispariţie. Firma rival