De profesie economist, Gheorghe Krisbai a lucrat de-a lungul anilor în trei secotare de activitate total diferite: industrie, comerţ şi transporturi. Imediat după terminarea facultăţii, a fost repartizat la o fabrică din Alba Iulia cu domeniul de activitate în domeniul construcţiilor metalice.
Data naşterii: 5 iulie 1952, Deva, judeţul Hunedoara
Educaţie: Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii "Babes Bolyai"
Starea civilă: căsătorit, o fată Raluca, de 27 de ani
A muncit la UTEPS aproximativ 10 ani, interval de timp în care a avut multe de învăţat. „Am lucrat la UTEPS Alba Iulia în perioada în care avea peste 2.000 de angajaţi. Mi-am desfăşurat activitatea în domeniul financiar-contabil, la compartimentul devize-preţuri-contracte. A fost o perioadă foarte bună, în care am acumulat multă experienţă“, precizează economistul.
Comerciant în magazine pline de borcane cu mazăre şi muştar
Din anul 1986 s-a transferat în sectorul comercial, la Intreprinderea Comercială de Stat pentru Legume - Fructe (ICSLF) Alba, firmă care avea în judeţ o reţea de 129 de magazine de desfacere. A lucrat aici în perioada cea mai grea a „Epocii de aur“.
„A fost o perioadă deosebit de dificilă pentru comercianţi. Toată producţia legumicolă mergea la export. Doar ce era refuzat peste graniţe, castraveţii mici şi strâmbi şi roşiile gen gogonele, se comercializau în ţară, dar şi astea în cantităţi insuficiente pentru populaţie. La fel se întâmpla cu ouăle, conservele de carne etc. A fost o perioadă foarte grea. Erau pline magazinele de borcane de mazăre şi muştar“, îşi aduce aminte Gheorghe Krisbai.
A venit, însă, Revoluţia, şi economistul a trăit un altfel de comerţ, cel privat, în care spune că a avut mari satisfacţii profesionale. „Am lucrat la o societate mică, nou înfiinţată. Munceam de dimineaţa şi până noaptea pentru a aprov