Multe pietrence preferă să cumpere produsele tradiţionale gata preparate deoarece economisesc timp. În casă, pregătirile ar fi durat trei zile.
Curcanul ia locul mielului în coşul de la magazin
Cozonacii gata copţi aduc economie de timp, dar scot mai mulţi bani din buzunarele cumpărătorilor grăbiţi. La patiserii nici nu se mai iau comenzi de Paşte, atât de solicitaţi au fost. „Am primit comenzi pentru Paşte încă de la începutul lunii martie şi am făcut programări ca să facem faţă şi să ne onorăm cererile. Cine vrea să comande acum mai are o şansă doar dacă renunţă altcineva la comandă“, ne-a declarat Ioana Murariu, gestionara unei patiserii.
În coşul de sărbători, pietrencele fac loc cozonacului italian „panetone“, dar cumpără şi pască umplută cu ciocolată. În loc de miel, mulţi pietreni vor pune pe masă carne de curcan. „Am luat un curcan de 6 kilograme şi am plătit sub 100 de lei. Dacă luam un miel plăteam dublu şi nici nu aveam ce alege din el, la cât de mici sunt“, a spus Marian Dospinescu.
Ofertă coşuri de Paşte
Preparat tradiţional
Miel (8 kg) - 200 de lei;
5 cozonaci româneşti - 70 de lei;
Pasca - 11 lei;
10 ouă - 4,5 lei;
Vopsea de ouă - 6 lei plicul.
Total: 291,5 lei
„De-a gata“
Miel (8 kg) - 200 de lei;
Drob de miel - 30 de lei kilogramul;
5 cozonaci Panetone - 125 de lei;
Pasca Tiramisu - 20 de lei;
10 ouă vopsite - 15 lei.
Total: 390 de lei