Nu trece o zi fără ca un braşovean să fie buzunărit sau să se trezească cu maşina sau casa prădate. Un sondaj de opinie a arătat că oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că, pe domeniul public, sunt prea puţini poliţişti comunitari.
Numărul redus de patrule stradale de poliţişti comunitari este una dintre nemulţumirile cele mai mari ale braşovenilor. Concluzia a fost relevată de un sondaj de opinie realizat de Institutul de Politici Publice (IPP), prezentat recent şi consilierilor locali.
Sondajul a fost finanţat din fonduri europene şi a arătat că braşovenii nu se simt în siguranţă în orasul în care trăiesc. Institutul de Politici Publice le-a prezentat consilierilor locali concluziile documentului. Cotidianul „Adevărul de Seară" a solicitat textul integral al sondajului, pentru a informa braşovenii cu privire la problemele principale existente la nivelul municipiului, dar s-a izbit de refuzul reprezentanţilor Primăriei care nu au dorit să facă public sondajul.
Cotidianul nostru va face o cerere în baza legii privind accesul liber la informaţii, iar dacă nu vom primi informaţiile solicitate, în termenul legal de 30 de zile, vom cere aceste date apelând la instanţă.
Documentul cuprinde mai multe concluzii, deloc măgulitoare la adresa administraţiei locale, motiv pentru care cotidianul nostru va începe o campanie în care va prezenta „Topul nemulţumirilor braşovenilor".
Prea puţini poliţişti
Potrivit IPP, „în privinţa numărului de poliţişti comunitari, la sfârşitul anului 2008 Braşovul se situa mult sub media naţională, cu doar 1,03 poliţişti la mia de locuitori, deşi volumul de activitate al poliţiştilor braşoveni era mult mai mare decât media naţională, cu o valoare de medie de 16,38 de sancţiuni aplicate de un poliţist comunitar. Această nevoie este resimţită şi la nivelul populaţiei, multe dintre răspunsuri indicând fapt