Proprietarii persoane fizice care au achiziţionat, în anii de bum ai pieţei imobiliare, apartamente în cadrul ansamblurilor rezidenţiale din Bucureşti împânzesc portalurile cu anunţuri de închiriere, în speranţa că vor încasa lunar venituri care să le permită să acopere rata la bancă. Chiriile avansate de aceşti proprietari sunt de cele mai multe ori de două sau chiar de trei ori mai mari decât la apartamentele vechi şi sunt puţine cazuri în care se închiriază cu mobil�
Proprietarii persoane fizice care au achiziţionat, în anii de bum ai pieţei imobiliare, apartamente în cadrul ansamblurilor rezidenţiale din Bucureşti împânzesc portalurile cu anunţuri de închiriere, în speranţa că vor încasa lunar venituri care să le permită să acopere rata la bancă. Chiriile avansate de aceşti proprietari sunt de cele mai multe ori de două sau chiar de trei ori mai mari decât la apartamentele vechi şi sunt puţine cazuri în care se închiriază cu mobilă.
Apartamente noi de închiriat pot fi găsite în ansambluri rezidenţiale precum Răsărit de Soare, Primăvara Ghencea, Confort City, Rams, Quadra Place, Incity Residence sau Central Park, dar şi în blocuri noi, construite de firme mai mici.
„Cei care scot la închiriere sunt în principal persoane fizice, dar şi firme care se ocupă cu administrarea de proprietăţi. Apartamentele au fost cumpărate clar ca investiţie şi proprietarii calculează chiria în funcţie de nivelul ratei bancare şi a perioadei în care vor să îşi recupereze investiţia“, a declarat pentru capital.ro Adrian Dumitru Nata, persoană fizică autorizată care lucrează ca agent imobiliar şi dispune de un portofoliu de 80 de apartamente noi scoase la închiriat.
Potrivit acestuia, dacă acum câţiva ani, proprietarii îşi calculau perioada de recuperare a investiţiei din chirie la 10 ani, acum e nevoie de 20 de ani, pentru a avansa o chirie „decentă“.