BRD Groupe Société Générale, a doua banca de pe piata locala, estimeaza pentru acest an un profit net "stabil sau in usoara crestere" fata de anul trecut, si o stabilizare a nivelului provizioanelor constituite din cauza creditelor neperformante. La nivel de bilant, conducerea BRD estimeaza o crestere de 5-10% atat la nivelul depozitelor atrase, cat si la creditele acordate, mizand pe dezghetarea creditarii mai ales pe segmentul corporatist. Asa cum arata bugetul care va fi supus aprobarii actionarilor la finalul lunii aprilie, conducerea BRD se asteapta ca economia sa fi depasit cel mai dificil moment al crizei si sa inceapa sa-si revina. "Mi se par ipoteze de lucru realiste. Desi exista riscul ca provizioanele sa mai creasca, acest lucru ar putea fi compensat de marja de dobanda mai mare", explica Florin Ilie, seful departamentului de piete de capital al ING Bank. BRD a raportat pe 2009 un profit net de 779 mil. lei (183,7 mil. euro), in scadere cu 42% fata de 2008, in conditiile in care costul net al riscului, respectiv creditele pe care banca nu mai spera sa le recupereze, a depasit 1 mld. lei (238 mil. euro), nivel de 2,3 ori mai mare decat in anul precedent.
Cresterea profitului BRD a fost oprita anul trecut de nivelul ridicat al provizioanelor, care au anulat mai mult de jumatate din profitul din exploatare. Banca estimeaza ca provizioanele vor stagna anul acesta.
BRD Groupe Société Générale, a doua banca de pe piata locala, estimeaza pentru acest an un profit net "stabil sau in usoara crestere" fata de anul trecut, si o stabilizare a nivelului provizioanelor constituite din cauza creditelor neperformante. La nivel de bilant, conducerea BRD estimeaza o crestere de 5-10% atat la nivelul depozitelor atrase, cat si la creditele acordate, mizand pe dezghetarea creditarii mai ales pe segmentul corporatist. Asa cum arata bugetul care va fi supus apro