Procesul atacantului, programat în luna aprilie, va pleca de la recomandarea Comitetului Olimpic Italian. Avocaţii „Briliantului“ se bazează pe faptul că jucătorul Fiorentinei nu a fost considerat recidivist şi vor solicita o pedeapsă minimă.
Procuratura Antidoping a Comitetului Olimpic Italian a anunţat ieri recomandarea pe care o va face Tribunalului Italian Antidoping în cazul de dopaj cu sibutramină al lui Adrian Mutu. Astfel, procurorii au cerut o perioadă de suspendare de un an de zile pentru atacantul Fiorentinei. „Este maximul minimului!", cred apărătorii românului.
„N-am citit motivarea recomandării, dar e bine că Mutu nu a fost considerat recidivist. În această situaţie, probabil că nu se va putea da o pedeapsă mai mare de un an. Noi vom solicita în continuare sancţiunea minimă", a spus avocatul Rodella, unul dintre reprezentanţii legali ai fotbalistului.
Până acum, în cele două luni trecute de la apariţia cazului, strategia apărării lui Mutu s-a bazat pe prospectul medicamentului, care nu conţinea sibutramină, şi pe faptul că substanţa nu îmbunătăţeşte performanţele sportive. Totodată, membrii Comisiei Antidoping au fost convinşi să nu ia în calcul „precedentul" de la Chelsea din 2004, scandal apărut în urma unui control comandat de club. În plus, la acea vreme, FIFA nu pusese încă în aplicare codul Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA).
Istoria nu e de partea lui Mutu!
Vestea mai puţin bună este că, în precedentele cazuri de dopaj din sportul italian, recomandările Procuraturii Antidoping au fost confirmate în peste 90 la sută din cazuri. „Am vorbit cu Adrian şi nu era deloc încântat de ideea de a sta un an în afara terenului. Aşteptăm data audierilor, în cursul lunii aprilie", a continuat acelaşi Rodella. Indiferent care va fi decizia judecătorilor, suspendarea lui Adi Mutu va curge din ziua în care a fost sancţionat provizoriu