"Se prelungeşte termenul de plafonare a remuneraţiei lunare prevăzute prin contractul de mandat în cele trei trepte - la societăţile coordonate de administraţia centrală nivelul remuneraţiei nu depăşeşte îndemnizaţia lunară a unui secretar de stat, la societăţile aflate în coordonarea consiliilor judeţene nu va depăşi nivelul îndemnizaţiei lunare de vicepreşedinte de consiliu sau viceprimar al municipiului Bucureşti, iar la celelalte entităţi autonome subordonate autorităţilor locale indemnizaţia nu poate depăşi nivelul celei de viceprimar. În ceea ce priveşte membrii CA, remuneraţia nu poate depăşi 1% din remuneraţia directorului sau a directorului general", a arătat ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, citat de Mediafax.
Premierul Emil Boc aprecizat că indemnizaţia va fi aplicată inclusiv la nivelul subcomisiilor aferente consiliilor de administraţie, pentru a fi evitate "posibilităţile de abuz".
"Facem precizarea că, în cazul membrilor CA, 1% se aplică în toate situaţiile în care ei sunt membri, indiferent de prezenţa în CA sau în subcomisiile CA, pentru a evita orice posibilitate de abuz, şi de asemenea extindem această ordonanţă de la 1 iulie la 31 decembrie", a spus Boc.
Pentru plafonarea indemnizaţiei, contractele de mandat ale directorilor, valabile până la 31 decembrie 2009 şi prelungite ulterior până la 30 iunie 2010, au fost extinse de Guvern, în şedinţa de miercuri, până la finalul anului.
"Până la 31 decembrie 2010 reprezentanţii statului sau ai unităţilor administrativ-teritoriale, în organele de conducere sau de control ale regiilor autonome, companiilor naţionale şi societăţilor la care capitalul social este deţinut integral sau majoritar de stat sau de o unitate administrativ teritorială, inclusiv filialele acestora, beneficiază de o indemnizaţie de 1% din remuneraţia directorului/directorului general sau a preşedintelui