UNICAT. Mihaita creste intr-un sat in care vede un copil doar daca se uita in oglinda INGRIJIT. Batranii din sat au mare grija de biserica si cimitir, loc unde se intalnesc in fiecare duminica PARAGINA. Scoala nu a mai fost frecventata de copii din 1989Oamenii din sat viseaza si la nasterea altora, dar in zadar, pentru ca in Liliac traieste doar o familie tanara, intoarsa la casa parinteasca dupa ce a vazut ca in alte parti parca e mai greu. Cei care se plimba pe ulitele satului, mai putin de o suta de suflete, au peste 60 de ani, iar cel mai "tinerel", cum il alinta vecinii, are 62 pe muchie. "Am ramas singuri, toti copiii nostri au plecat la oras sau in strainatate. Vin duminica sa-si viziteze parintii, iar cand pleaca e jale mare la noi", spune Neculai Paduraru, unul dintre cei mai batrani. Are 84 de ani si nu mai aude bine, dar se tine tantos si glumeste cu nevasta, o "fetiscana" de 74 de ani. Mama Maria, cea mai in varsta din sat, are 101 ani, sta toata ziua in pat si isi asteapta fetele, si ele cam de 80 de ani, sa ii faca de-ale gurii. Primarul comunei Bahna, Emil Prisecaru, s-a nascut si el in Liliac, dar a plecat in centrul comunei, unde e mai mult tineret.
La scoala nu a mai pus nimeni piciorul din 1989. Acum e doar o cladire parasita, fara usi si geamuri, gata de demolare. Biserica si cimitirul sunt insa ingrijite ca la carte de batrani. Acolo se intalnesc in fiecare duminica si mai povestesc. "Cand eram noi copii, era plin satul de chiote si rasete. Acum se mai inveseleste duminica, in rest e amorteala", povesteste nea Constantin.
UNICAT. Mihaita creste intr-un sat in care vede un copil doar daca se uita in oglinda INGRIJIT. Batranii din sat au mare grija de biserica si cimitir, loc unde se intalnesc in fiecare duminica PARAGINA. Scoala nu a mai fost frecventata de copii din 1989Oamenii din sat viseaza si la nasterea altora, dar in