Bancile din Germania s-ar putea confrunta cu pierderi „semnificative” din cauza expunerii pe care acestea le au in statele din sudul Europei, noteaza un raport al FMI citat de Bloomberg. „Bancile germane raman expuse riscurilor externe, ele ar putea suferi pierderi semnificative din cauza investitiilor imobiliare comerciale in Statele Unite si Spania, si, mai ales, din cauza expunerii lor la Europa de Sud”, se arata in raportul FMI.
De asemenea, o alta „piatra de moara” pentru sectorul bancar german este Grecia, creantele bancilor germane in zona ridicandu-se la aproape 350 miliarde de dolari, conform datelor Bancii pentru Reglementari Internationale (BIS). In acelasi timp, bancile din Marea Britanie si Franta au creante de 156,3 miliarde de dolari si, respectiv, 306,8 miliarde de dolari.
Fondul estimeaza inasprirea lichiditatii in zona euroCriza financiara a expus bancile detinute de statul german unor riscuri sistemice serioase in privinta stabilitatii lor financiare, se mai arata in raportul FMI. In plus, Creantele bancilor germane in sudul Europei sunt de aproape 350 miliarde de dolari. In acelasi timp, bancile din Marea Britanie si Franta au creante de 156,3 miliarde de dolari si, respectiv, 306,8 miliarde de dolari. Date ale Bancii Reglementelor Internationale Germania trebuie sa actioneze rapid pentru a restructura industria bancara, deoarece generoasele conditii de lichiditate ale Bancii Centrale Europene nu vor dura, avertizeaza FMI.
FMI lauda politica economica a Germaniei, bazata pe stimulente fiscale si de noi locuri de muncaFondul estimeaza inasprirea lichiditatii in zona euro, mai arata raportul. De asemenea, Fondul Monetar International si-a exprimat sustinerea pentru planurile guvernului german de a desemna Banca Centrala a Germaniei drept singurul organism de supraveghere pentru industria financiara a tarii.
Fondu