Deoarece puţină ciocolată mâncată în fiecare zi, de preferinţă neagră, contribuie la reducerea tensiunii arteriale şi a riscului de boli cardiace, ouăle de ciocolată de Paşte sunt bune pentru sănătate. În cadrul unui studiu efectuat în Germania, au fost urmăriţi medical, timp de aproape un deceniu, 19.357 adulţi, ţinându-se seama de modul lor de viaţă. Cei care mâncau cel mai mult (în medie 7,5 g/zi sau un pătrăţel dintr-o tabletă de 100 g) aveau o presiune a sângelui mai scăzută şi un risc mai mic cu 39% de a suferi un atac cardiac sau cerebral, arată nutriţioniştii din cadrul Institutului german de Nutriţie Umană din Nuthetal. Cercetătorii au mai întrebat o subgrupă de 1.568 participanţi la studiu ce fel de ciocolată consumă, iar rezultatul a fost că 57% mâncau ciocolată cu lapte, 24%, neagră şi 2%, albă. Chiar dacă unii consideră că ciocolata este bună şi pentru moral, înainte de a consuma în exces, trebuie să se ţină seama că o tabletă de 100 g de ciocolată neagră înseamnă cam 500 de calorii. Flavonoizii din cacao au efecte benefice asupra organismului datorită faptului că sunt capabili să sporească fluxul sangvin către creier.
Autori: A.B.
Deoarece puţină ciocolată mâncată în fiecare zi, de preferinţă neagră, contribuie la reducerea tensiunii arteriale şi a riscului de boli cardiace, ouăle de ciocolată de Paşte sunt bune pentru sănătate. În cadrul unui studiu efectuat în Germania, au fost urmăriţi medical, timp de aproape un deceniu, 19.357 adulţi, ţinându-se seama de modul lor de viaţă. Cei care mâncau cel mai mult (în medie 7,5 g/zi sau un pătrăţel dintr-o tabletă de 100 g) aveau o presiune a sângelui mai scăzută şi un risc mai mic cu 39% de a suferi un atac cardiac sau cerebral, arată nutriţioniştii din cadrul Institutului german de Nutriţie Umană din Nuthetal. Cercetătorii au mai întrebat o subgrupă de 1.568 partic