Reteta stufatului de miel este facuta in spiritul traditiei crestine si include ofrandele primaverii: carnea de miel si verdeturile sezoniere. Primul pas catre un stufat savuros este sa portionezi carnea, sa o speli, sa o scurgi si sa o innabusi in ulei pe ambele parti. O stingi cu putina apa, torni sare si piper dupa gust si o mai lasi la foc mic timp de o jumatate de ora. Adauga peste carne ceapa si usturoiul verde, spalate si taiate marunt, si lasa-le inca zece minute pe foc. Separat, incearca sa faci un sos din faina, bulion, boia de ardei, otet si vin! Toarna sosul peste carne si lasa preparatul la cuptor pana scade putin. Pentru aroma, dupa ce scoti stufatul de la cuptor, presara putina verdeata tocata si asezoneaza cu cateva felii de lamaie! Pofta buna!
Ingrediente: - un kg de carne de miel; - 20 de fire de ceapa verde; - 20 de fire de usturoi verde; - doua linguri de bulion; - o lingura de faina; - doua linguri de otet; - 100 ml de ulei; - 100 ml de vin; - o legatura de leustean; - o legatura de patrunjel; - o lingurita de boia de ardei; - cateva felii de lamaie; - piper; - sare.
Pofta buna! Reteta stufatului de miel este facuta in spiritul traditiei crestine si include ofrandele primaverii: carnea de miel si verdeturile sezoniere. Primul pas catre un stufat savuros este sa portionezi carnea, sa o speli, sa o scurgi si sa o innabusi in ulei pe ambele parti. O stingi cu putina apa, torni sare si piper dupa gust si o mai lasi la foc mic timp de o jumatate de ora. Adauga peste carne ceapa si usturoiul verde, spalate si taiate marunt, si lasa-le inca zece minute pe foc. Separat, incearca sa faci un sos din faina, bulion, boia de ardei, otet si vin! Toarna sosul peste carne si lasa preparatul la cuptor pana scade putin. Pentru aroma, dupa ce scoti stufatul de la cuptor, presara putina verdeata tocata si asezoneaza cu cateva felii de lamaie! Pofta