Persoanele care isi iau din alimente o cantitate mare de Vitamina K sunt mai ferite de cateva tipuri de cancer, arata un studiu recent. In cazul in care, totusi, se imbolnavesc, riscul lor de mortalitate este mult mai mic.
Cercetarea publicata in American Journal of Clinical Nutrition este prima care incearca sa stabileasca o legatura intre cantitatea de Vitamina K si riscul de cancer sau de mortalitate cauzata de acesta, relateaza Reuters.
Studiile anterioare stabilisera ca exista o legatura intre Vitamina K si un risc scazut de cancer de prostata. Vitamina K exista sub doua forme: K1, care se gaseste in legumele verzi, cu frunze, dar si in uleiurile vegetale, cum ar fi cel de rapita si soia, si K2, care se gaseste in carne si branza.
In SUA, cantitatea zilnica recomandata de Vitamina K, in cazul barbatilor, este de 120 de micrograme, in timp ce in cazul femeilor se recomanda 90 de micrograme.
Persoanele care isi iau din alimente o cantitate mare de Vitamina K sunt mai ferite de cateva tipuri de cancer, arata un studiu recent. In cazul in care, totusi, se imbolnavesc, riscul lor de mortalitate este mult mai mic.
Cercetarea publicata in American Journal of Clinical Nutrition este prima care incearca sa stabileasca o legatura intre cantitatea de Vitamina K si riscul de cancer sau de mortalitate cauzata de acesta, relateaza Reuters.
Studiile anterioare stabilisera ca exista o legatura intre Vitamina K si un risc scazut de cancer de prostata. Vitamina K exista sub doua forme: K1, care se gaseste in legumele verzi, cu frunze, dar si in uleiurile vegetale, cum ar fi cel de rapita si soia, si K2, care se gaseste in carne si branza.
In SUA, cantitatea zilnica recomandata de Vitamina K, in cazul barbatilor, este de 120 de micrograme, in timp ce in cazul femeilor se recomanda 90 de micro