Credincioşii care vor lua parte la slujba de Înviere trebuie să se îmbrace gros deoarece temperaturile vor fi scăzute. Lucrurile se îmbunătăţesc în prima zi de Paşti, atunci când maximele vor ajunge la 20°C.
Evoluţia unui front atmosferic dinspre vest spre est şi existenţa unei circulaţii a aerului foarte intensă în straturile mai înalte ale atmosferei a condus la intensificarea vântului şi în sudul ţării, mai precis în Câmpia Română şi în Dobrogea.
Alt sistem noros, de provenienţă atlantică, organizat cât de cât în apropierea Munţilor Alpi, îşi va face simţită prezenţa prin înnorări şi ploi, astăzi şi la noapte în jumătatea de vest a ţării, iar în cursul zilei de sâmbătă în cea de est.
La munte, îndeosebi în zona mai înaltă, unde vântul va continua să sufle tare, vor fi şi averse de lapoviţă şi de ninsoare. Postfrontal, va avea loc o pătrundere de aer mai rece, iar prin degajarea cerului, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, valorile termice vor fi destul de scăzute, uşor negative în depresiuni, în Podişul Transilvaniei şi în nordul Moldovei, deşi astfel de posibilităţi există şi pentru zona de deal a Munteniei şi chiar a Olteniei.
Duminică, dar în cea mai mare parte a ţării şi luni, va fi vreme frumoasă şi calda, ceea ce contrazice, în acest an, tradiţia ca de Paşte, vremea va fi ca de Florii.
Nu este doar o tradiţie, ci are şi o explicaţie ştiinţifică şi anume: Există în meteorologie, aşa numitele "perioade sinoptice" cu o durată medie în general de aproximativ 3 zile, în care, vremea are aceleaşi caracteristici; frumoasă - în câmp de maximă presiune, ploioasă - în câmp de minimă presiune. Două astfel de perioade, a câte 3-4 zile, încheie săptămânâ, cand după "Florii" urmează "Paştele". Schimbările de vreme din această primăvară au fost mult prea rapide, la fel şi succesiunea zilelor frumoase cu cele mai urâte.
CALD L