Oamenii mai sunt nemulţumiţi şi de faptul că numărul locurilor de joacă pentru copii este foarte mic. Unul dintre exemplele relevante referitoare la situaţia zonelor verzi lăsate de izbelişte este cel al parcului „La Cruce", ajuns un focar de infecţie.
Una dintre nemulţumirile braşovenilor legate de activitatea administraţiei publice locale se referă la insuficienţa numărului de spaţii verzi. Supărările oamenilor sunt cuprinse într-un sondaj de opinie realizat recent de Institutul de Politici Publice (IPP).
În concluziile documentului se menţionează că: „braşovenii sunt în general mulţumiţi de modul în care sunt administrate parcurile şi locurile de joacă, deşi spun că numărul acestora este destul de mic prin comparaţie cu nevoile".
Edilii fac promisiuni
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, ne-a declarat că „la ora actuală se plantează pomi în mai multe zone ale oraşului, pentru crearea unor perdele care să atenueze zgomotul. De asemenea, toate zonele verzi în care s-au desfăşurat lucrări au fost reabilitate, iar în această primăvară s-a desfăşurat şi o campanie de plantare de gard viu în zona blocurilor. Braşovenii beneficiază de peste 19mp/locuitor de spaţiu verde. Am obţinut o finanţare pentru reabilitarea Parcului Tractorul şi am depus trei proiecte, pentru zona Lacului Noua, Aleii Brediceanu şi a Parcului Trandafirilor".
Cruce pentru parcul „La Cruce"
Un exemplu nefericit referitor la spaţiile verzi din Braşov este cel al Parcului „La Cruce", de pe strada Bisericii Române. Până acum câţiva ani, acolo exista un spaţiu verde, pe care locuitorii din zonă îşi puteau plimba liniştiţi copiii. Situaţia, însă, s-a schimbat. De aproape zece ani locul a fost lăsat în paragină şi s-a transformat într-un focar de infecţie din cauza gunoaielor aruncate acolo.
Virgil Rangu este unul dintre locuitorii di