Ciobanii au lăsat la preţ de teamă că vor rămâne cu animalele în gospodării. Piaţa de miei s-a mutat anul acesta la fostul abator de pe strada Strehareţi, unde condiţiile de igienă sunt mult mai bune decât la Târgul săptămânal.
Aglomeraţie mare în această dimineaţă la centrul de sacrificare a mieilor din oraş. Zeci de slătineni s-au grăbit să cumpere din timp carne proaspătă pentru masa de Paşte. Au fost bucuroşi că ciobanii nu au mărit prea mult preţurile faţă de anul trecut şi au cumpărat mai ales mieii mari. „Am negociat şi l-am luat cu 18 lei kilogramul, tăiat. Este un preţ bun, asemănător cu cel de anul trecut. Am lut un miel mare, să ajungă pentru toată familia, mai ales că a fost mai ieftin decât mă aşteptam“, a spus Ilie Rada, unul dintre clienţi.
În timp ce oamenii aşteptau să îşi ia acasă mieii pe care îi cumpăraseră, ciobanii, cu halate albe şi bonete, se grăbeau să taie cât mai repede animalele, să facă loc următorilor clienţi. „Am venit cu 30 de iezi şi văd că sunt clienţi destui. Am lăsat preţurile mici, că e criză şi nu are lumea bani. E 18 lei kilogramul, dar mai negociem, mai lăsăm la preţ “, povesteşte Stanca Musor, în timp ce aduce în abator iedul comandat de client.
„Aşteptaţi la uşă, doar domnul doctor are voie acolo“
Obişnuiţi din anii trecuţi să cumpere mieii de la târg şi să privescă fiecare mişcare a măcelarului, slătinenii care vin anul acesta la abator trebuie să respecte condiţii stricte de igienă. La uşa centrului de sacrificare stau în permanenţă poliţiştii comunitari care interzic accesul oamenilor înăuntru. „Aşteptaţi la uşă, domnul doctor supraveghează totul. Nu are voie să intre nimeni acolo“, le spune omul legii.
Anul acesta, piaţa de miei s-a mutat pe strada Strehareţi, la fostul abator. „Condiţiile de igienă sunt mult mai bune aici. Avem apă curentă, canalizare şi containere ecologice pentru depo