Ciprian Zah, membru in Consiliul Bursei si vicepresedinte Broker Cluj, se asteapta ca la peste patru ani lichiditatea zilnica a Bursei sa fie de peste 50 mil. euro. si la o capitalizare de circa 25% din PIB-ul Romaniei. El a explicat intr-un interviu acordat Wall-Street care sunt proiectele pe care doreste sa le implementeze o data cu numirea in functia de administrator al Bursei.
Wall-Street: In candidatura depusa de dvs. vorbiti despre o politica de vanzari mai agresiva la nivelul BVB si de parteneriate cu intermediarii? Cum credeti ca se poate aplica aceasta politica si ce ar presupune aceste parteneriate cu intermediarii?
Ciprian Zah: Parteneriatul BVB - intermediari presupune organizarea de prezentari de tip roadshow la nivel national si regional, in vederea atragerii de companii la cota bursei si de obtinere de feedback din partea companiilor deja listate.
Wall-Street: Cum credeti ca poate fi statul convins sa majoreze free-float-ul companiilor listate din portofoliul sau?
Ciprian Zah: Voi propune Consiliului BVB pregatirea unui material cat mai cuprinzator cu avantajele unei astfel de operatiuni pe care sa-l sustinem in fata factorilor de decizie si in care vom exemplifica experienta unor state si burse vecine noua, cum ar fi cea din Varsovia si Praga.
Wall-Street: Mai vorbiti in candidatura dvs si despre incurajarea listarilor de tip dual. Ce alti emitenti internationali doriti sa aduceti la BVB?
Ciprian Zah: In principiu m-am gandit la companii multinationale ce activeaza si pe teritoriul Romaniei, dar nu as dori sa ne limitam doar la acestea. Chiar daca in exprimarea mea am folosit termenul de “listare” in aceasta categorie as include si tranzactionarea pe CAN-BVB (sistemul alternativ de tranzactionare al BVB care la ora aceasta este in plin proces de autorizare) a unor companii listate pe alte piete din comunitatea