Primăria Bucureşti a achitat în urmă cu patru luni 915.000 de euro pentru 10 ceasuri stradale, placate cu aur, dar nu a primit decât două bucăţi, restul fiind pierdute pe traseu. Petronel Butuc, patronul firmei care a încasat banii pentru „ceasurile de aur“, nu poate spune cu certitudine unde se află cele opt „orologii“ plătite de bucureşteni.
Cele opt ceasuri stradale, placate cu aur de 24 de carate, ce ar fi urmat să delecteze privirile bucureştenilor sunt dispărute fără urmă, fiind ultima oară identificate, în ianuarie 2010, pe un vapor cu plecare din America. Inspectorilor Gărzii Financiare care investighează condiţiile încheierii ciudatului contract dintre autorităţile locale din Capitală şi Soluţii Urbane SRL li s-a spus că cele opt ceasuri sunt pe vapor.
Oprescu cumpără ceasuri aurite de 900.000 de euro
Bucureşti: Ceasurile de aur stradale au fost instalate pe şest
Bucureşti: Ceasurile stradale din aur, vandalizate
Doar două instalate
Contractul din 14 august 2009 a fost încheiat între Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), firmă subordonată Primăriei Municipiului Bucureşti, şi SC Soluţii Urbane SRL. Oficial, obiectul contractului consta în „lucrări de reparaţie, recondiţionare, înlocuire şi punere în funcţiune a unor ceasuri în municipiul Bucureşti". Valoarea contractului este de 3.663.827,41 de lei (915.000 de euro) şi avea ca termen de execuţie o perioadă de 90 de zile. Semnatarii actului, dinspre partea oficială, erau directorul ALPAB, Radu Popa, şi şeful Serviciului Achiziţii, Antoaneta Costache.
Pe mare sau pe uscat?
Contravaloarea totală a contractului a fost achitată către firma Soluţii Urbane SRL în 24 decembrie 2009. Amplasamentele prevăzute în contractul de atunci şi preţurile pentru fiecare ceas sunt următoarele: Piaţa Constituţiei (296.782 de lei),