În pofida reluării creşterii economice, companiile nu vor face noi angajări. Şomajul din cele 16 state care fac parte din zona euro a crescut la 10% în februarie, cel mai ridicat nivel de după luna august 1998.
La nivelul celor 27 de ţări membre ale UE, s-a înregistrat o majorare mai scăzută, de 9,6%. Cea mai ridicată rată a şomajului se înregistrează în Spania, cu 19%, în creştere faţă de 18,9% în ianuarie.
Şomajul va creşte şi după ieşirea din criză
Disperarea datornicilor, afacere pentru speculanţi
Au apărut primii şomeri de la bancă
600 de şomeri au ocazia să participe la cursuri de formare profesională/Vezi aici care sunt meseriile pentru care se pot şcoli şomerii
La nivelul UE, cel mai bine se poziţionează Olanda, unde rata şomajului este de doar 4%. În Franţa, şomajul se situează la 10,1%, conform anunţului Eurostat. Într-un raport separat, Agenţia germană pentru forţa de muncă anunţă că şomajul a scăzut pe plan intern în luna martie la 8% faţă de 8,1% cu o lună în urmă. Marco Valli, economist-şef la Banca UniCredit, spune că şomajul va creşte cel mai probabil până la sfârşitul acestui an, pentru zona euro fiind estimat un maxim de 10,7%. Comisia Europeană consideră că „piaţa muncii rămâne fragilă, ceea ce afectează consumul din statele din zona
euro".
În pofida cererii scăzute, indicele preţurilor de consum a crescut surprinzător în zona euro la 1,5% în martie, majorare pusă pe seama scumpirii combustibililor şi a alimentelor. Economia europeană se confruntă cu greutăţi, după ce a avansat cu 0,1% în ultimul trimestru din 2009, în principal din cauza scumpirii cu 66% a petrolului pe parcursul anului trecut. Companiile şi populaţia au tot mai puţini bani de cheltuit, ceea ce se reflectă în scăderea consumului.
Siemens, cea mai mare companie de inginerie din Europa a anunţat reduce